Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Ανακοινώσεις Διαχειριστή

Αναβάθμιση στην έκδοση 3.10.2
- Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 -

Η πλατφόρμα έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 3.10.2 (λίστα αλλαγών) και συνδεθεί με την Υπηρεσία Απομακρυσμένης Πρόσβασης και Διαμοιρασμού Αρχείων (filebox) του Πολυτεχνείου. 

Επίσης έχει αλλάξει ο τρόπος πιστοποίησης των χρηστών. Πλέον, όλοι οι χρήστες συνδέονται στο eclass μέσω της κεντρικής υπηρεσίας πιστοποίησης του Πολυτεχνείου (SSO).

  • Οι χρήστες που ήδη συνδέονται στο eclass με τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (LDAP) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αλλαγή στο λογαριασμό τους στο eclass.
  • Οι λίγοι χρήστες (διδάσκοντες) που έχουν όμως παλιό λογαριασμό στο eclass και δεν συνδέονται σε αυτό μέσω του ιδρυματικού τους λογαριασμού, θα πρέπει, μετά το τέλος της αναβάθμισης, να ενημερώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους, ώστε να χρησιμοποιούν πλέον τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (όνομα χρήστη/συνθηματικό) για να συνδέονται στο eclass. Αναλυτικά τα βήματα έχουν ως εξής:
    • Επιλέγουμε «Σύνδεση με credentials» στην κεντρική σελίδα του eclass.
    • Στη συνέχεια δίνουμε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό που χρησιμοποιούμε για το eclass και κάνουμε Είσοδο.
    • Στην επόμενη οθόνη πατάμε στο κουμπί Μετάβαση και μεταβαίνουμε στην σελίδα κεντρικής πιστοποίησης του Πολυτεχνείου.
    • Δίνοντας εκεί το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του ιδρυματικού μας λογαριασμού, ενημερώνεται ο λογαριασμός μας στο eclass. Πλέον για την είσοδό στο eclass, χρησιμοποιούμε τον ιδρυματικό μας λογαριασμό.