Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Η πλατφόρμα TUC eclass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Ανακοινώσεις

 • - Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 -

  Την Κυριακή 07-03-2021, ώρα 08:00, θα διακοπεί η λειτουργία του eclass για εργασίες συντήρησης. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 2 με 3 ώρες περίπου.

 • - Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 -

  Η πλατφόρμα έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 3.10.2 (λίστα αλλαγών) και συνδεθεί με την Υπηρεσία Απομακρυσμένης Πρόσβασης και Διαμοιρασμού Αρχείων (filebox) του Πολυτεχνείου. 

  Επίσης έχει αλλάξει ο τρόπος πιστοποίησης των χρηστών. Πλέον, όλοι οι χρήστες συνδέονται στο eclass μέσω της κεντρικής υπηρεσίας πιστοποίησης του Πολυτεχνείου (SSO).

  • Οι χρήστες που ήδη συνδέονται στο eclass με τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (LDAP) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αλλαγή στο λογαριασμό τους στο eclass.
  • Οι λίγοι χρήστες (διδάσκοντες) που έχουν όμως παλιό λογαριασμό στο eclass και δεν συνδέονται σε αυτό μέσω του ιδρυματικού τους λογαριασμού, θα πρέπει, μετά το τέλος της αναβάθμισης, να ενημερώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους, ώστε να χρησιμοποιούν πλέον τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (όνομα χρήστη/συνθηματικό) για να συνδέονται στο eclass. Αναλυτικά τα βήματα έχουν ως εξής:
   • Επιλέγουμε «Σύνδεση με credentials» στην κεντρική σελίδα του eclass.
   • Στη συνέχεια δίνουμε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό που χρησιμοποιούμε για το eclass και κάνουμε Είσοδο.
   • Στην επόμενη οθόνη πατάμε στο κουμπί Μετάβαση και μεταβαίνουμε στην σελίδα κεντρικής πιστοποίησης του Πολυτεχνείου.
   • Δίνοντας εκεί το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του ιδρυματικού μας λογαριασμού, ενημερώνεται ο λογαριασμός μας στο eclass. Πλέον για την είσοδό στο eclass, χρησιμοποιούμε τον ιδρυματικό μας λογαριασμό.
 • - Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 -

  Η περίοδος εγγραφής και δήλωσης μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών του Ιδρύματος για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 αρχίζει την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, 00:00, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, 23:59.

  Δείτε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση, https://www.tuc.gr/index.php?id=8094&tx_tucforum_forumdisplay[topic]=37194&tx_tucforum_forumdisplay[action]=show&tx_tucforum_forumdisplay[controller]=Topic

 • Αν συνδέεστε στο eclass με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, επιλέξτε Είσοδος και δώστε Όνομα χρήστη και Συνθηματικό.
 • Αν έχετε παλιό λογαριασμό και δεν συνδέεστε στο eclass με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, επιλέξτε Σύνδεση με Credentials. Δώστε το Όνομα Χρήστη και το Συνθηματικό που έχετε για το eclass και πατήστε Είσοδος. Θα σας ζητηθεί να ενημερωθεί ο λογαριασμός του eclass, ώστε να συνδέεστε πάντα με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό.
 Συνδεδεμένοι χρήστες: 123
Available on the App Store
Available on the Play Store